Tejallergia felismerése

tejallergia felismerése

Bőrkiütés, hasmenés, kólika, reflux, hányás, nyugtalan alvás, vigasztalhatatlan sírás… Tudtad, hogy ezek a tünetek mind jellemzőek a tehéntejfehérje-allergiára? Itt megtudhatod, kihez fordulhatsz tejallergia gyanúja esetén.

Tejallergia tünetei

A tejallergia tünetei már közvetlenül a születést követően jelentkezhetnek, akár olyan időszakban, amikor a baba kizárólag anyatejet fogyaszt. Az ekkor tapasztalt táplálkozási zavarok és más rendellenességek mind az allergia meglétére utalhatnak.

Tovább

Mit tegyek tejallergia gyanúja esetén?

Ha egy családban olyan allergia öröklődik, amelynek kezelését már rutinszerűen végzik, akkor általában a szülők tudják, mit tegyenek, de ha olyan probléma jelentkezik, amivel kapcsolatban nincs még személyes tapasztalatuk, akkor sokan bizonytalanul kapkodják csak a fejüket, és tehetetlenül állnak az adott helyzet előtt.

Tovább

Tejallergia vizsgálat: Hogyan készüljünk rá?

A tejallergia vizsgálatot szakorvos végzi. A tejallergia vizsgálat időpontjára gyakran heteket-hónapokat kell várni, ezért fontos, hogy felkészülten menjünk, hogy a tervezett kivizsgálások minél előbb megtörténhessenek.

Tovább