Az aminosav alapú tápszer jellemzői

aminosav alapú tápszer

Az aminosav alapú tápszereket már több, mint 25 éves használják sikeresen az orvosi gyakorlatban. Sok ezer babának segített az allergiás tünetek enyhítésében, súlyos tehéntej-fehérje allergia, többszörös táplálék-fehérje allergia, valamint egyéb bélrendszeri problémák esetében.

 

Mi az aminosav alapú tápszer?

Az aminosav alapú tápszer olyan csecsemőtápszer, mely a hagyományos csecsemőtápszerekhez képest az alábbi plusz tulajdonságokkal rendelkezik:

  • A fehérje forrása nem tehéntejfehérje, hanem az alapját aminosavak alkotják, amelyek a fehérjék építőkövei.
  • Ezek az aminosavak segítenek a tünetek enyhítésében, valamint könnyen emésztődnek és hasznosulnak.
  • Tejfehérje-mentes gyártókörnyezetben készül.

 

Az aminosav alapú tápszer várható hatásai

 

Növekvő étvágy

Amikor a baba elkezdi az aminosav alapú tápszert fogyasztani, először enyhülnek a tünetei, majd apránként visszatér az étvágya is. Ez különösen akkor fontos, ha a kisbaba koránál alacsonyabb testtömegű. Ahogy a csecsemő megszokja az aminosav-alapú tápszert, javasolható a mennyiség növelése, mellyel behozó növekedés érhető el. Klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy az aminosav alapú tápszer biztosítja a megfelelő növekedést. [1]
 

Szelek

Kezdetekben, a kisbabánál szelek jelentkezhetnek. Ezt a tápszer összetevőinek emésztése okozza. Ez teljesen természetes és magától rendeződhet.
 

Zöldes széklet

Ezt a tápszer összetevőinek emésztése okozza, de amint a szervezet alkalmazkodik az aminosav alapú tápláláshoz, ez megszűnik majd.