Letölthető: Tüneti napló

A tüneti napló segítséget nyújt Önnek és az orvosának a diagnózis felállításában és abban is, hogy minél hamarabb a megfelelő terápiához juthasson gyermeke.

A tüneti naplóban feljegyezheti kisbabája reakcióit a diéta megkezdése előtt és a diéta alatt is. A kisbaba “válaszai” alapján, Ön nap mint nap követheti a terápia hatékonyságát és hamar tud reagálni az esetlegesen felmerülő tünetekre. Háziorvosa és a szakorvosa pontosabb diagnózist állíthat fel a kitöltött tüneti napló segítségével.

tüneti napló

 

Mikor használjam a tüneti naplót?

  • Ha tüneteket észlel gyermekénél, azonnal kezdje el a tüneti napló vezetését. Jegyezze fel a tünetek milyenségét és gyakoriságát, a tüneti naplóban jelöltek szerint.
  • Ha már diétázik gyermeke, akkor is érdemes figyelni a reakcióit, mivel előfordulhat, hogy a terápiás tápszer mellett is tüneteket mutathat, és ez értékes információ lesz a háziorvosának és a későbbiekben a gasztroenterológiai kivizsgáláson is.

 

Hogyan használjam a tüneti naplót?

  • A kitöltött tüneti naplót mindig vigye magával a háziorvosi konzultációra és a szakorvosi kivizsgálásra is.
  • Pontosan jegyezze kisbabája reakcióit, a kezdeti és az aktuális testsúlyát, mert ezek lesznek a legfontosabb információk, amikkel segíteni tudja a pontos diagnózis mielőbbi felállítását.
  • Természetesen akkor, ha nincs még diétán a kisbaba, de akkor is, ha már fogyasztanak speciális tápszert, de nem megfelelő a javulás illetve a kisbaba testsúlya nem gyarapodik megfelelően.
  • Kérje a szakember segítségét a kiértékelésben!

 

Töltse le és nyomtassa ki!

tüneti napló